IMG_2866IMG_28642015 m. balandžio 8 dieną Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizavo seminarą „Sąmoningas kvėpavimas – tiltas į sveikatą“, kurį vedė treneris Martynas Driukas.
Šio seminaro dalyviai sužinojo kas tai yra rebefingas, kaip reikia taisyklingai kvėpuoti, kad išvengtume įvairių organizmo negalavimų. Treneris mokė kvėpavimo pratimų, dalyviai tai noriai praktikavo. Šis seminaras sulaukė labai didelio pasisekimo. Kadangi buvo daug norinčių sudalyvauti žmonių, tai seminaras bus organizuojamas dar kartą.
Rebefingas – Gydomasis (cirkuliacinis) kvėpavimas.
Cirkuliacinis Kvėpavimas pasaulyje vadinamas įvairiai – rebefingas, sąmoningas kvėpavimas, intuityvus kvėpavimas. Cirkuliacinis kvėpavimas vienas galingiausių ir efektyviausių psichosomatinių problemų ir energinio valymosi būdas.
Cirkuliacinis kvėpavimas – tai aktyvus kvėpavimas reguliuojant kvėpavimo ritmus kai akcentuojamas arba įkvėpimas arba iškvėpimas, – taip aktyvinama simpatinė vegetacinės nervų sistemos sritis, kuri sustiprina organizme apykaitos procesus, padidina raudonųjų kraujo kūnelių, cukraus ir hormonų kraujyje kiekį, sustabdo uždegiminių procesų ir alerginių reakcijų vystimąsį (antinksčių kortikoidai turi stiprų prieš uždegiminį poveikį), padidina arterinį spaudimą, praplečia bronchus. Kvėpavimo metu išstumiamas ir plaučiuose esantis negyvas oras. Šis kvėpavimas aktyvina organizmo savigyną ir jį stipriną.  Šis nuostabus kvėpavimo būdas išplauna žmogaus energetikoje (pagal prischologiją – pasąmonėje) esančias baimes, užstrigusias emocijas.
Pagal psichosomatikos apibrėžimus kiekviena liga dažnai turi ryšį su kažkokia užstrigusia emocija ar destruktyvia paradigma. Cirkuliacinis kvėpavimas pašalina vadinamus blokus ir to pasekoje daugelis ligų išnyksta savaime.
Kvėpavimas – tai gyvenimas. Taisyklingas kvėpavimas užtikrina organizmo aprūpinimą deguonimi ir optimalų gyvybinių funkcijų palaikymą, harmoningą centrinės ir vegetacinės (organų inervaciją užtikrinančios) nervų sistemos dalių veikimą, o kartu ir daugelį kitų mūsų gyvenimo aspektų.

Visuomenės sveikatos specialistė Eglė Kazakevičienė