DSCF7156

Gegužės 4-10 d. paskelbta Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos Trečioji Jungtinių Tautų Saugaus eismo savaitė. Jos tema – vaikai ir saugus eismas keliuose. Šios kampanijos metu yra renkami parašai vaikų deklaracijai dėl saugos keliuose palaikyti. Šios savaitės tikslas yra stabilizuoti ir sumažinti šių mirčių skaičių visame pasaulyje. Kadangi kasmet pasaulio keliuose žūsta apie 1,3 mln. žmonių ir šis skaičius pastoviai auga – prognozuojama, kad 2020 m. mirčių gali padaugėti iki 1,9 mln.

Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras taip pat skatino visuomenės sveikatos priežiūros specialistus, dirbančius mokyklose, inicijuoti šios Deklaracijos pasirašymą. Balandžio mėnesį iniciavo šios Deklaracijos sukūrimą ir rinko vaikų parašus, kurių buvo surinkta 1113.

Primename tėveliams, kad jie patys privalo būti pavyzdžiu ir, būdami su vaiku gatvėse, elgtis nepriekaištingai įvairiose situacijose. Visi būkime atsargesni pėsčiųjų perėjose, apdairesni prieš žengdami į važiuojamąją kelio dalį, nes mes visi esame atsakingi ne tik vienas už kitą, bet ir už mūsų vaikų saugumą keliuose!

Visuomenės sveikatos specialistė Laura Sadauskienė