❗️KEIČIASI TVARKA PARKUOSE IR KITOSE VIEŠOSE ERDVĖSE❗️

📣 Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas, Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pasirašė naujus ribojimus dėl piliečių elgesio parkuose ir kitose viešose vietose.

🌳🚶‍♀️🚶‍♂️Nuo šiol parkuose ir kitose viešose erdvėse žmonės turėtų vaikščioti, būriuotis mažomis – ne didesnėmis nei penkių žmonių – grupelėmis, o vaikų žaidimų aikštelėse – žaisti tik vienos šeimos vaikai. Tokių ribojimų imtasi siekiant valdyti grėsmes dėl naujojo koronaviruso (COVID-19) plitimo.
Jo teigimu, situacija, kurią tenka matyti miestų parkuose, žaidimų aikštelėse, kelia rimtą susirūpinimą. Tai rodo, kad kitos išeities, kaip labai tiksliai ir aiškiai apibrėžti, kaip žmonės turėtų elgtis, nėra.

🗣„Matant, kad net ir paskelbus karantiną vyresnio amžiaus žmonės negirdi mūsų prašymų likti namuose ir taip apsaugoti save, užuot rinkusis laisvalaikį leisti žaidžiant šaškėmis ar šachmatais būreliais parkuose, o šeimos su vaikais ir toliau aktyviai bendrauja vaikų žaidimų aikštelės, matome tik vieną išeitį – riboti. Antraip nėra jokių galimybių išvengti viruso plitimo ir pačių blogiausių scenarijų. Tą sakau labai atsakingai ir prašau visų supratingumo – pradedant rizikos grupėje esančiais vyresnio amžiaus žmonėmis ir baigiant pačiais mažiausiais“, – sako ministras A. Veryga.

↔️ Atsižvelgiant į Pasaulio sveikatos organizacijos ir Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro rekomendacijas Ministro pasirašytas draudimas parkuose ir kitose atvirose viešose erdvėse besilankančiuosius įpareigoja laikytis saugaus – 2 metrų – atstumo, vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis tinkamos asmens higienos.

🆘Sveikatos apsaugos ministerija taip pat ragina vyresnio amžiaus žmones dabar apskritai vengti bet kokio išėjimo iš namų, jei nėra būtinybės. Taip pat paprašyti artimųjų pagalbos, jei reikia maisto ar vaistų.