3465711.jpg

Europos Sąjungos valstybės sutarė, kad nekonkuruos tarpusavyje dėl vakcinos nuo koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos). Deryboms su potencialiais gamintojais yra sukurta speciali tarpvalstybinė darbo grupė, kur savo atstovą yra delegavusi ir Lietuva.

Kol vyksta derybos su vakcinų kūrėjais, Lietuvos institucijos analizuoja, kiek vakcinų gali prireikti mūsų šaliai ir kaip valstybė jas galės kompensuoti.

„Šiuo metu analizuojama, kiek vakcinų gali prireikti Lietuvai. Kai bus aišku, iš kokių gamintojų ES šalys pirks vakcinas ir kiek vakcina kainuos, politikai priims sprendimus ir dėl reikiamų pinigų šių vakcinų įsigijimui,“ – sako sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė.

Šiuo metu Sveikatos apsaugos ministerija kartu su ekspertais kuria mechanizmą, kokiu būdu kaip įmanoma greičiau būtų galima vykdyti gyventojų skiepijimą.

„Šiuo metu vyksta diskusijos, kas pirmiausia būtų skiepijami nuo koronaviruso infekcijos. Kol kas sprendimai dar nėra priimti“, – sako sveikatos apsaugos viceministrė K. Garuolienė.

SAM Spaudos tarnybos informacija