19421.jpg

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad net ir sutrikus e. sveikatos sistemos veiklai, galimybė registruoti žmones tyrimams išlieka rankiniu būdu, tad ir laboratorijų darbui trukdžiai įtakos neturi. Taip pat nevertėtų baimintis dėl užtrunkančio galimai teigiamo COVID-19 tyrimo atsakymo – visada nustačius užsikrėtusįjį koronavirusine infekcija, jis apie tai informuojamas nedelsiant ir imamasi atitinkamų veiksmų. 

Besitęsiant e. sveikatos sistemos nesklandumams, informacijos sklaida vis dar yra sulėtėjusi. Mobilių punktų darbuotojai pacientų duomenis fiksuoja ranka. Tai imlu laikui. Dėl šios priežasties padidėjus darbo krūviui, pirmiausia informuojami teigiamą tyrimo dėl koronaviruso infekcijos atsakymą gavę asmenys, kad būtų galima kuo greičiau surinkti visą reikalingą epidemiologinę informaciją ir užkirsti kelią tolesniam viruso plitimui. Apie teigiamą tyrimo rezultatą pacientai informuojami nedelsiant. Jei tyrimo atsakymas neigiamas, jo gali tekti palaukti.

Pažymėtina, kad šiuo metu registracija telefonu 1808 į mobilius punktus vyksta įprastine tvarka, konsultacijos gyventojams rūpimais klausimais irgi tęsiamos toliau.

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija ir toliau užtikrina, jog netgi susiduriant su informaciniais trukdžiais, laboratorijose darbas nesikeičia, o visi tyrimai atliekami laiku bei kokybiškai.

Primename, kad e. sveikatos sistema sutriko pirmadienį, kai dėl trūkusio vamzdžio buvo užpilta Registrų centro serverinė. Šiuo metu Registrų centras vis dar perkėlinėja e. sveikatos sistemos duomenis į kitą duomenų bazę iš tos įrangos, kuri nukentėjo nuo lietaus. Dėl duomenų gausos šiuos duomenis perkelti užtrunka.

SAM prašo gyventojų supratingumo ir tikisi, kad Registrų centre dirbantiems kolegoms pavyks kuo greičiau atkurti sistemos veiklą.

SAM Spaudos tarnybos informacija