Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras įgyvendina projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Vilkaviškio rajono savivaldybėje“, finansuojamą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, valstybės biudžeto lėšų, Vilkaviškio rajono savivaldybės lėšų.

Projekto tikslas – didinti Vilkaviškio rajono savivaldybės gyventojų sveikatos raštingumo lygį bei suformuoti pozityvius jų sveikatos elgsenos pokyčius. Projekto metu numatoma įgyvendinti sveikatos ugdymo priemones, kurios padėtų gyventojams ugdyti sveikos gyvensenos įpročius ir labiau rūpintis savo sveikata.

Vienas iš projekto renginių vyko 2020 m. rugpjūčio 5 d. Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro suorganizuotoje stovykloje viename iš Vištyčio kempingų.

buvo skirtas įvairaus amžiaus žmonėms. Labai džiaugiamės, kad renginyje dalyvavo tiek jaunesnio, tiek vyresnio amžiaus asmenys.

Renginio metu dalyviai suprato, kas yra ir kur prasideda priklusomybės. Taip pat sužinojo, kad priklausomybė yra tik kaip pasekmė. Suprato, kaip svarbu reikšti jausmus, atvirai kalbėtis, nesmerkti, padėti sau ir galbūt kitam, o kylantys jausmai, emocijos yra mūsų gyvenimo dalis. Antrojoje renginio dalyje dalyviai turėjo galimybę padėti sau, praturtinti savo energijos banką. Lektorės užvedančios kalbos pakėlė dalyviams nuotaiką, energiją, geras emocijas, pasitikėjimą savimi. Dalyviai suprato, kad jokioje situacijoje negalima nuleisti rankų, reikia susiimti, „nedejuoti“ ir padėti sau.

Galime pasidžiaugti, kad dalyviai draugiškoje, atpalaiduojančioje aplinkoje atvirai reikšė savo mintis, jausmus, emocijas ir aktyviai diskutavo su lektoriais Eimantu Botyriumi ir Lidija Laurinčiukiene.

Ačiū visiems, dalyvavusiems renginyje, už Jūsų gerą nuotaiką, emocijas, gražius žodžius ir pasitikėjimą mumis.

Projektas “Sveikos gyvensenos skatinimas Vilkaviškio rajono savivaldybėje”
Kodas Nr. 08.4.2-ESFA-R-630-41-0002