Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras įgyvendina projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Vilkaviškio rajono savivaldybėje“, finansuojamą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, valstybės biudžeto lėšų, Vilkaviškio rajono savivaldybės lėšų.

Projekto tikslas – didinti Vilkaviškio rajono savivaldybės gyventojų sveikatos raštingumo lygį bei suformuoti pozityvius jų sveikatos elgsenos pokyčius. Projekto metu numatoma įgyvendinti sveikatos ugdymo priemones, kurios padėtų gyventojams ugdyti sveikos gyvensenos įpročius ir labiau rūpintis savo sveikata.

Vienas iš projekto renginių vyko 2020 m. rugpjūčio 10 d. Matlaukio kaimo bendruomenės namuose. Renginys „Sveika mityba ir fizinis aktyvumas – sveikatos pagrindas“ buvo skirtas įvairaus amžiaus žmonėms. Labai džiaugiamės, kad renginyje dalyvavo tiek jaunimas, tiek vyresnio amžiaus asmenys.

Renginio metu dalyviai įsigilino į problemas susijusias su priklausomybe nuo maisto ir sužinojo, kas yra emocinis alkis, kaip jį atpažinti ir kaip jo išvengti. Lektorė dalinosi sveikesnių patiekalų receptais ir jų gaminimo gudrybėmis. Dalyviai taip pat turėjo galimybę paragauti sveikuoliško užkandžio ir saldumyno. Antrojoje renginio dalyje dalyviai sužinojo apie fizinio aktyvumo svarbą ir naudą žmogaus sveikatai. Lauke, pučiant gaiviam vejeliui ir prižiūrint kineziterapeutei, išmoko taisyklingai atlikti daug įvairių fizinių pratimų. Pratimai buvo nesudėtingi, įsimenami ir tokie, kuriuos lengvai galėtų kiekvienas atlikti savo namuose. Renginio metu dalyviai galėjo užduoti visus rūpimus klausimus tiek pirmoje, tiek antroje dalyje. Galime pasidžiaugti, kad draugiškoje, atpalaiduojančioje aplinkoje visi atvirai reikšė savo mintis ir aktyviai diskutavo su lektoriais.

Ačiū visiems, dalyvavusiems renginyje, už Jūsų gerą nuotaiką, emocijas ir gražius žodžius.

Dėkojame Matlaukio kaimo bendruomenės pirmininkei ir visai bendruomenei už pagalbą organizuojant šį renginį.

Projektas “Sveikos gyvensenos skatinimas Vilkaviškio rajono savivaldybėje”
Kodas Nr. 08.4.2-ESFA-R-630-41-0002