Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras įgyvendina projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Vilkaviškio rajono savivaldybėje“, finansuojamą iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, valstybės biudžeto lėšų, Vilkaviškio rajono savivaldybės lėšų.

Projekto tikslas – didinti Vilkaviškio rajono savivaldybės gyventojų sveikatos raštingumo lygį bei suformuoti pozityvius jų sveikatos elgsenos pokyčius. Projekto metu numatoma įgyvendinti sveikatos ugdymo priemones, kurios padėtų gyventojams ugdyti sveikos gyvensenos įpročius ir labiau rūpintis savo sveikata.

Vienas iš projekto renginių vyko 2020 m. rugsėjo 16 d. Kybartų kultūros centro Virbalio kultūros namuose. Renginys „Žmogus ir jo psichinė sveikata“ buvo skirtas įvairaus amžiaus asmenims.

Renginio dalyviai, atsižvelgiant į visų poreikius, galėjo suprasti, kodėl šiandien taip jaučiasi ir kaip gali jaustis galvodami kitaip. Įsigilino į streso valdymo galimybes, uždavinėjo klausimus bei atliko įvairias smagias užduotis savęs pažinimui. Antroje renginio dalyje dalyviai sužinojo apie kvėpavimo būdus norint nusiraminti, sušilti, atsivėsinti, prabusti, išjudinti organizmą ir dar daug kitų būdų, bet svarbiausia įvairias kvėpavimo technikas išbandė praktiškai stebint instruktorei.

Galime pasidžiaugti, kad dalyviai draugiškoje aplinkoje atvirai reiškė savo mintis, uždavinėjo klausimus, domėjosi, aktyviai dalyvavo bei diskutavo su psichologe ir instruktore.

Ačiū visiems, dalyvavusiems renginyje, už Jūsų gerą nuotaiką, šypsenas, geras emocijas ir gražius žodžius.

Nuoširdžiai dėkojame Virbalio seniūnijai ir Virbalio kultūros namų bendruomenei už pagalbą organizuojant šį renginį.

Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras

Projektas Sveikos gyvensenos skatinimas Vilkaviškio rajono savivaldybėje”

Kodas Nr. 08.4.2-ESFA-R-630-41-0002