Siekiant aiškumo ir racionalaus koronaviruso (COVID-19) keliamų grėsmių valdymo, trečiadienį Vyriausybė patikslino kai kurias visoje Lietuvos teritorijoje paskelbto karantino režimo sąlygas.

Vyriausybės posėdyje buvo svarstytas visuomenėje daug diskusijų sukėlęs klausimas dėl vaikų kaukių dėvėjimo. Nuspręsta, kad pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas ugdomiems vaikams, vyresniems nei 6 metai, ugdymo proceso metu neprivaloma dėvėti nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių. Kiti moksleiviai ir toliau turės dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Atsižvelgiant į gautus prašymus, sušvelninta nuostata ir dėl viešojo maitinimo įstaigų veiklos. Nuspręsta, kad viešojo maitinimo paslaugos galėtų būtų teikiamos ne tik įmonių, įstaigų ar organizacijų, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams, bet ir ugdymo, socialinių paslaugų, asmens sveikatos priežiūros, krašto apsaugos, pataisos įstaigose, tardymo izoliatoriuose, Valstybės sienos apsaugos tarnybos Užsieniečių registracijos centre ir kitose įstaigose, kuriose būtina užtikrinti maitinimą pagal įstaigos veiklos specifiką. Kitais atvejais viešojo maitinimo paslaugų veiklos vykdyti ir toliau negalima.

Siekiant tinkamai valdyti koronaviruso keliamas grėsmes, nuspręsta užkirsti kelią ir bandymams apeiti draudimus laisvalaikio, poilsio ir sporto įstaigų veiklai. Nors pagal šiuo metu galiojančią nuostatą, draudžiamas kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigų lankymas, taip pat fizinis lankytojų aptarnavimas, išskyrus tam tikras išimtis, vis dėlto, pasitaikė atvejų, kuomet buvo nepaisoma draudimų, prisidengiant patalpų nuoma. Dėl šios priežasties Vyriausybė patikslina ir draudžia laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigoms nuomoti, subnuomoti ar perduoti neatlygintinai naudotis (panaudos pagrindais) šių įstaigų nuosavybės teise ar kitais teisėtais pagrindais valdomas patalpas privatiems renginiams, šventėms ir kitiems susibūrimams organizuoti.

Primename, kad karantinas visoje Lietuvoje numatytas iki lapkričio 29 d. 24.00 val.

SAM Spaudos tarnyba