Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 1553 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 505 atvejai buvo užfiksuoti Vilniaus apskrityje, 273 Kauno, 214 Klaipėdos, 133 Panevėžio, 116 Šiaulių, 95 Telšių, 77 Alytaus, 70 Tauragės, 29 Marijampolės, 21 Utenos apskrityse.

20 atvejų kol kas dar nėra priskirta jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Testų rezultatai yra susieti automatiškai. Šiuo metu jau yra ištirti 328 atvejai, kitų atvejų tyrimai vyksta šiuo metu.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, registruoti 124. Tačiau šie skaičiai dar gali būti tikslinami, nes ne visų atvejų epidemiologiniai tyrimai šiuo metu baigti.

NVSC primena, kad asmenys, kurie gavo patvirtinimą, kad jiems atliktas tyrimas PGR metodu (imant tepinėlį iš nosiaryklės) yra teigiamas, t. y. nustatytas koronavirusas, turi nedelsiant izoliuotis, nelaukdami NVSC specialistų skambučio, taip pat – informuoti asmenis, su kuriais pastaruoju metu bendravo, apie galimą riziką.

Iš per vakar parą ištirtų atvejų fiksuoti susirgimai yra siejami su protrūkiais: Adakavo socialinės globos namuose, Aukštelkės socialinės globos namuose, Bijotų seniūnijoje, Blinstrubiškių socialinės globos namuose, Draugystės sanatorijoje, Druskininkų sanatorijoje, „Saulutė“, Dūseikių socialinės globos namuose, Eišiškių ASPC, Gemmoje, Inmedicoje, Jonavos ligoninėje, K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje, Kaišiadorių GMP, LSMU Kauno klinikose, LSMU Kauno ligoninėje, Marijampolės ligoninėje, Marijampolės spec. socialinės globos namuose, Mažeikių kultūros centre, Mažeikių ligoninėje, Mažeikių savivaldybėje, Pasvalio PASPC, Regioninėje Telšių ligoninėje, Rietavo PSPC palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje, Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose, Šilalės r. savivaldybėje, Švenčionių r. ligoninėje, Švenčionių r. socialinių paslaugų centre, Telšių GMP, Telšių regioninėje ligoninėje, Jurbarko ligoninėje, Kelmės ligoninėje, Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje, Rietavo PSPC palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje, Skaudvilės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje, Šilalės ligoninėje.

NVSC praneša, kad iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie 9 mirtis nuo koronaviruso. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 244 gyvybes.

Mirties atvejai buvo fiksuoti Vilniaus, Kauno, Marijampolės ir Tauragės apskrityse. Asmenys priklausė amžiaus grupėms nuo 50 iki 99 metų. Visi jie turėjo kitų gretutinių susirgimų.

Mirties atvejai dėl kitų priežasčių vakarykštę parą buvo užregistruoti Vilniaus, Kauno, Panevėžio ir Tauragės apskrityse.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

SAM ir NVSC inf.