Visuomenės sveikatos specialisto 2023-2024 m.m. veiklos planas.pdf

Lapkričio 8-oji paskelbta Europos sveikos mitybos diena. Šią dieną visuomenė skatinama maitintis sveikai, bendruomenė informuojama apie sveikos mitybos pagrindinius principus bei vitaminus ir mineralines medžiagas. Taip pat pamokų metu buvo diskutuojama su mokiniais kaip jiems atrodo kas yra sveika mityba, kokie yra sveiki maisto produktai, kokių produktų reikėtų privengti ir kodėl.

Pamokų metu su mokiniais diskutavome kaip elgtis įlūžus į eketę, paslydus ant ledo ar nutikus traumai, kas nutinka jeigu nušąlamos galūnės.

Pamoka ,,Burnos higiena‘‘

Pamokos metu buvo kalbama apie bakterines apnašas, dantų ėduonį, kokia turi būti burnos higiena ir sveikata. Pamokos metu taip pat buvo žiūrimas edukacinis filmukas apie dantų priežiūrą.

Pamoka ,,Akiniuočių diena‘‘

Pamokų metu, norint paminėti akiniuočių dieną, buvo kalbama apie akinių naudą mūsų akių sveikatai, apie akių priežiūrą, kaip jas stiprinti ir apsaugoti. Pamokos metu taip pat mokiniai atliko regėjimo testą, kurio metu paveikslėliuose turėjo įžiūrėti kokį skaičių mato ir stebima optinė iliuzija, norint įsitikint ar įdėmiai galime įsižiūrėti i matomus objektus.

Stendas ,,Pasaulinė vandens diena‘‘

Informacija skirta mokyklos bendruomenei apie vandens naudą žmogaus organizme, kodėl mums jo reikia ir kiek mums jo reikia.

Stendas ,,Miego nauda žmogaus organizmui‘‘

Informacija skirta bendruomenei apie miego poveikį ir naudą žmogaus organizmui, nes dažnai pamirštame kiek daug mūsų sveikatai gali duoti kokybiškas miegas ir poilsis.