Kiekvienais metais trečiąjį lapkričio ketvirtadienį (šiais metais – lapkričio 16-ąją) minima Tarptautinė nerūkymo diena, kuri yra puiki proga atkreipti rūkančiųjų dėmesį į galimybes atsisakyti rūkymo savo ir savo artimųjų sveikatos labui. Ta proga su mokiniais pamokų metu atlikome praktines užduotis su balionais, kad įsivertinti savo plaučių pajėgumą.

Pamoka ,,Vanduo – gyvybės ir sveikatos šaltinis‘‘

Pamokos metu buvo kalbama apie vandens naudingumą, kodėl mums jo reikia ir kuo jis mums gali padėti. Taip pat buvo diskutuojama su mokiniais kiek jie išgeria vandens ir kaip galime save paskatinti išsiugdyti įprotį gerti daugiau vandens.

Pamoka ,,Grūdinimasis: kas tai, kuo naudinga‘‘

Informacinės pamokos metu pirmiausiai išsiaiškinome kas tai yra ir kodėl tai naudinga, taip pat siekiama paskatinti mokinius pradėti grūdintis, kad sustiprintume savo sveikatą. Pamokos pabaigoje vyko diskusija su mokiniais, kurie jau pradėję grūdintis, kokių patarimų turi kitiems, kaip lengviau prisiversti šiam įpročiui ir sveikatingumui.

Diskusija/praktinis užsiėmimas ,,Mano emocinė sveikata‘‘

Praktiniu būdu buvo atliekama užduotis, kurioje reikėjo įvardinti savo vertybes, kuri iš jų svarbiausia ir kodėl. Diskusijos metu drąsiausi, kurie norėjo pasidalinti, papasakojo kokios vertybės jiems svarbiausios.