Karantino metu ilgas valandas leidžiant namuose gali pasidaryti nuobodu – ypač mažiesiems šeimos nariams. Po truputį tai perauga į nerimą dėl nematomo priešo, liūdesio dėl atskirties nuo senelių bei draugų, nutrūkusios mėgstamos veiklos. Kad dienos bėgtų linksmiau, sukurtas naujas interaktyvus bei aktualus internetinis portalas „Katantinas.lt“. Jame vaikai ir tėvai gali rasti informacijos apie pandemiją: nuo mokslo užsiėmimų šeimai, higienos, karantino metu galimų sužinoti įdomybių iki veiklų pasiūlymų ar psichologinių patarimų.

Projekto iniciatoriai tikina, kad portalas puikiai subalansuotas tiek vaikams, tiek jų tėvams.  Pastarieji internetiniame puslapyje galės rasti turinio, padėsiančio jiems bendrauti ir leisti laiką su vaikais, sužinoti apie dezinformaciją, šeimos tarpasmeninius santykius, atžalų nerimą, kaip teisingai kalbėtis apie sveikatą, mirtį bei daugelį kitų dalykų.

Vaikams portalas padės suprasti, pažinti, nusiraminti ir susidoroti su koronaviruso sukeltu nerimu ar nežinia. Jiems skirta informacija perteikiama vaikams patraukliu, suprantamu būdu – informacija skaidoma į pagrindines temas, kurios pateikiamos kaip pasakos.

Be to, portalas vaikų ir tėvų akis traukia ryškiomis spalvomis bei išskirtiniu simboliu – aliuzija į naminį gyvūną – katiną, kuris yra atsargus, dažnai lieka namuose su šeima, mėgsta švarą. Projekto iniciatoriai sako, kad būtent profesionalių iliustratorių kurta grafika, interaktyvūs sprendimai, tokie kaip papildytos realybės galimybės, simuliaciniai žaidimai, 3D viruso modeliai padės vaikams įsisavinti sudėtingus dalykus.

„Katantinas.lt“ autorių teigimu, toks portalas padės vaikams savarankiškai ir veikliai vertinti situaciją, aplinką bei imtis priemonių, kad tiek patys, tiek aplinkiniai liktų sveiki.

Portalo turinys rengiamas konsultuojantis su gydytojais, vaikų psichologais, rašytojais, meno vadovais.

Projektas finansuojamas Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo lėšomis.

SAM Spaudos tarnyba