Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja apie per praėjusią parą Lietuvoje fiksuotus koronavirusinės infekcijos (COVID-19) protrūkius.

Per praėjusią parą izoliuoti 1257 asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 86 387 asmenys.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 175 (iš tų atvejų, kurių epidemiologiniai tyrimai atlikti).

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose
Per vakar parą užregistruoti 6 koronavirusinės infekcijos atvejai  Šv. Klaros globos namų protrūkyje Kaune. Atvejai patvirtinti 1 darbuotojui ir 5 šių globos namų gyventojams.

4 atvejai patvirtinti Telšių rajono senelių globos namų Gedrimų skyriaus protrūkyje. Atvejai patvirtinti šių namų gyventojams.

Vakar 2 užsikrėtimo virusu atvejai patvirtinti ir Kalvarijos globos ir užimtumo centro protrūkyje. Atvejai patvirtinti šio centro pacientams.

Per vakar parą 3 COVID-19 atvejai buvo patvirtinti Utenos ligoninės židinyje. Atvejai patvirtinti sveikatos priežiūros specialistams.

Plungės rajono ligoninės protrūkyje buvo patvirtinti 2 atvejai. Vienas iš šių patvirtintų atvejų yra antrinis.

Taip pat 2 atvejai per vakar parą buvo patvirtinti Tauragės ligoninės židinyje. Čia atvejai patvirtinti vienam darbuotojui ir vienam pacientui.

Kazlų Rūdos lopšelyje–darželyje ,,Pušelė“ per vakar parą patvirtinti 3 atvejai. Vienas asmuo susirgo būdamas saviizoliacijoje, kiti 2 atvejai yra siejami su šiuo protrūkiu ir yra antriniai. Taip pat 2 per vakar parą patvirtinti atvejai yra antriniai ir siejami su židiniu Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijoje.

4 per vakar parą patvirtinti atvejai yra siejami su kepykla Zarasų rajone. 3 atvejai patvirtinti darbuotojams ir 1 antrinis užsikrėtimas šeimoje, siejamas su šiuo židiniu.

3 atvejai patvirtinti medicinos techniką ir įrangą gaminančioje įmonėje Švenčionių rajone.

Taip pat 3 atvejai siejami su protrūkiu trikotažo gamyba ir pardavimu užsiimančioje įmonėje Utenoje. Atvejai patvirtinti 3 šios įmonės darbuotojams.

2 atvejai patvirtinti Kauno rajone baldų gamyba užsiimančios įmonės darbuotojams. Taip pat 2 atvejai patvirtinti per vakar parą yra susiję su geležinkelių infrastruktūros prežiūra užsiimančios įmonės židinyje. Atvejai patvirtinti šios įmonės darbuotojams.
Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruoti 118.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija