Naujausia informacija apie Lietuvoje nustatytus koronavirusinės infekcijos (COVID-19) protrūkius nuo pirmadienio bus skelbiama Lietuvos statistikos departamento (LSD) parengtose švieslentėse – interaktyviame žemėlapyje. Ši informacija bus atnaujinama kasdien pagal Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) epidemiologų atliktų tyrimų rezultatus.

Pasak NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėjos, laikinai vykdančios direktoriaus funkcijas, Giedrės Aleksienės, džiugu, kad bendradarbiaudamos institucijos gali sukurti visiems patogų ir prieinamą įrankį, kur kiekvienas galės rasti naujausią, aktualiausią informaciją.

„Mūsų epidemiologai Lietuvoje kasdien nustato vidutiniškai po penkiolika naujų koronavirusinės infekcijos protrūkių, taip pat registruojami atvejai, susiję su besitęsiančiais protrūkiais. Tam, kad pateiktume pilnos apimties informaciją, kad žmonės galėtų sekti ir matyti pokyčius, kur jų regione, mieste ar kaimelyje yra, pavadinkime, karštieji taškai, reikalingas vizualinis įrankis. Tad džiaugiamės, kad jau nuo ateinančios savaitės, bendrų pastangų dėka, visuomenei galėsime tokią informaciją pateikti aiškiau“, – sako G. Aleksienė.

LSD generalinės direktorės dr. Jūratės Petrauskienės teigimu, ši protrūkių švieslentė bus skelbiama šalia jau visuomenei pasiekiamos operatyvios COVID-19 statistikos. NVSC epidemiologų duomenų pagrindu parengtoje švieslentėje bus galima matyti, kokiose įmonėse yra fiksuoti židiniai, kokios jie stadijos – pradėti, vykdomi ar baigti, kiek juose nustatyta užsikrėtimo atvejų, kiek žmonių izoliavosi dėl didelės ar mažos rizikos kontakto.

Švieslentė nuo pirmadienio bus automatiškai atnaujinama kasdien, jau įprastu laiku – 9.30 val.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija