Vėdinimas – raktas į švarų orą, tačiau, ar visuomet aišku, kaip taisyklingai tai daryti, kokias priemones naudoti, kad nauda būtų didžiausia. Į šį ir kitus klausimus atsakys Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento organizuojamoje mokyklų bendruomenėms, savivaldybėms skirtoje nuotolinėje konferencijoje dalyvausiantys visuomenės sveikatos specialistai, mokslininkai.

Pasak NVSC Vilniaus departamento direktorės Rolandos Lingienės, būtina tinkamai pasiruošti tam, kad vaikai į mokyklas galėtų grįžti saugiai.

„Pandemija apnuogino tam tikras silpnybes, kur visiems kartu reikia pasitempti. Viena jų – vėdinimas. Sulaukiame pačių įvairiausių klausimų šia tema, todėl suprantame, jog ne vienai mokyklos bendruomenei reikia aiškių, mokslu grįstu atsakymų, kad žymiai ramesni galėtume pasitikti naujus mokslo metus“, – sako Rolanda Lingienė, primindama, kad būtent tinkamas patalpų vėdinimas padeda apsisaugoti nuo kvėpavimo takų infekcijų, tokių kaip gripas, COVID-19 ir kitų užkrečiamųjų ligų.

Nuotolinė viešoji konsultacija vyks birželio 30 d. (trečiadienį) 13.00 – 15.00 val. Į ją registruotis galima pagal nuorodą – https://bit.ly/3wRNaIu. Konsultacijoje tiek NVSC specialistai, tiek kitų institucijų atstovai, savo sričių profesionalai taip pat atsakys į bendruomenėms kylančius klausimus.

PROGRAMA

„Tinkamas vėdinimas – svarbi COVID-19 ligos prevencijos priemonė“. Darius Karmaza, NVSC Vilniaus departamento Visuomenės sveikatos saugos skyriaus patarėjas (trukmė – 15 min.).

„Mokyklų klasių vėdinimas: veikimo principai ir patarimai COVID-19 prevencijai“. Prof. Andrius Jurelionis, Kauno technologijos universiteto Statybos ir architektūros fakulteto dekanas (trukmė – 15 min.).

„Saugios aplinkos paieškos #VardanMūsųVaikų“. Arūnas Penkaitis, Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos Tarybos pirmininko pavaduotojas, Tėvų tarybos pirmininkas (trukmė – 10 min.).

„COVID-19 prevencijos priemonės ugdymo įstaigoms (remiantis mokslo įrodymais ir tarptautinėmis rekomendacijomis)“. Higienos instituto Visuomenės sveikatos technologijų centro Technologijų vertinimo skyriaus specialistas Vincentas Liuima (trukmė – 15 min.).

Detalesnę informaciją, kaip prisijungti prie mokymų, užsiregistravusieji gaus elektroniniu paštu, kurį pateiks registracijos metu.

Taip pat be iš ankstinės registracijos konsultaciją bus galima stebėti socialinio tinklo „Facebook“ Nacionalinio visuomenės sveikatos centro paskyroje.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija