Norinčios dalyvauti Higienos instituto organizuojamame konkurse „Sveikatą puoselėjanti įmonė – 2018“ Lietuvoje registruotos įvairaus dydžio valstybinės, verslo ir nevyriausybinės įstaigos ar įmonės paraiškas gali teikti iki gegužės 15 d., o ne iki gegužės 1 d., kaip skelbta anksčiau.

Paraiškų teikimo terminas pratęstas, siekiant sukviesti į konkursą kuo daugiau dalyvių iš visos Lietuvos.

Šių metų konkurso „Sveikatą puoselėjanti įmonė – 2018“ tema – darbuotojų psichosocialinės aplinkos gerinimas.
Konkurso metu bus siekiama išsiaiškinti, kiek dėmesio įmonės skiria savo darbuotojų psichikos sveikatos stiprinimui, kokias priemones vykdo, kaip jos vertinamos ir daro įtaką darbuotojų psichikos sveikatai bei bendram psichosocialiniam klimatui įmonėje. Tikimasi, kad konkursas paskatins įmones pasidalyti gerąja patirtimi, inovatyviomis idėjomis, kurios galėtų pagerinti  įmonių mikroklimatą ir darbuotojų psichosocialinę aplinką.

Paraiškas dėl dalyvavimo konkurse turi galimybę pildyti tiek įmonių ar įstaigų vadovai (administracijų atstovai), tiek darbuotojai. Viena įmonė ar įstaiga gali pateikti vieną paraišką su priedais (nuotraukomis, papildomais paaiškinimais ir kt.).

Paraiškos formą galima atsisiųsti čia. Užpildytą paraišką prašome siųsti el. paštu jolita.kartunaviciute@dmc.lt, kaip minėta, iki šių metų gegužės 15 d.
Konkurso nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti nacionalinėje mokslinėje-praktinėje konferencijoje, kuri įvyks Vilniuje rugsėjo mėnesį (data bus patikslinta). Renginyje lektoriai pristatys naujausias tendencijas darbuotojų saugos ir sveikatos, profesinės sveikatos priežiūros bei psichosocialinės aplinkos gerinimo srityje.

Kilus klausimų, prašome kreiptis į Higienos instituto Profesinės sveikatos centro Profesinės sveikatos inovacijų skyriaus specialistę Jolitą Kartunavičiūtę tel. (8 5) 212 0861 arba el. paštu jolita.kartunaviciute@dmc.lt.