16722_5d364166c9c698dcddfe5b8d7d05f258.jpg

Per vakar parą patvirtintas 21 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejis. Po vieną atvejį nustatyta Klaipėdos, taip pat Marijampolės apskrityse, trys atvejai vakar registruoti Vilniaus regione. Kaune nustatyta 16 atvejų  – jie susiję su viena transporto įmone, kurioje iš viso jau užfiksuota 18 užsikrėtimo atvejų. Visi jie įvežtiniai, kaip jau skelbta vakar.  

Pirmasis atvejis nustatytas Klaipėdos apskrityje asmeniui, kuris yra tolimųjų reisų vairuotojas. Jis liepos 4 d. grįžo iš Ukrainos. Liepos 12 d., pajutęs simptomus, kreipėsi į Klaipėdos universitetinę ligoninė (KUL). Nustatyti 4 kontaktiniai asmenys, jie izoliavosi, epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

Antrasis atvejis taip pat įvežtinis. Koronavirusinė infekcija nustatyta iš Ispanijos grįžusiam asmeniui, kuris, pajutęs simptomus, izoliavosi. Kontaktiniai asmenys nustatinėjami.

COVID-19 taip pat nustatyta iš Lenkijos liepos 6 d. grįžusiam asmeniui. Asmuo liepos 7 d. pajuto infekcijai būdingus simptomus, todėl laikėsi izoliacijos. Sąlytį turėję šeimos nariai taip pat izoliavosi. Šiuo metu, įvertinus, kad šeimoje auginamas vaikas, lankantis ugdymo įstaigą – lopšelį-darželį „Karuselė“, kurioje anksčiau nustatyta koronavirusinė infekcija, atliekamas platesnis epidemiologinis tyrimas, t. y. organizuojamas ne tik sąlytį turėjusių, bet ir visų darželio darbuotojų ištyrimas.

Ketvirtas atvejis per praėjusią parą nustatytas Šalčininkų rajono gyventojui. Asmuo liepos 11 d. pajuto simptomus – silpnumą, nuovargį, apetito stoką, todėl greitosios medicinos pagalbos (GMP) automobiliu buvo pristatytas į  Šalčininkų rajono ligoninę. Liepos 14 d. šiam asmeniui patvirtinta koronavirusinė infekcija. Nustatyta 16 didelės rizikos kontaktų – 5 artimieji, 2 GMP darbuotojai, 9 Šalčininkų rajono ligoninės darbuotojai. Visi kontaktą turėjusieji asmenys izoliacijoje. Šiuo metu turimais duomenimis, užsikrėtęs asmuo turi mažai kontaktų, bendrauja su keletu šeimos narių, todėl nustatinėjama, kaip žmogus galėjo užsikrėsti. Epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

Dar vienas atvejis per vakar dieną patvirtintas Šakių rajono gyventojui. Simptomus žmogus pajuto liepos 10 d. GMP automobiliu žmogus pristatytas į Šakių ligoninę, kur ir patvirtinta COVID-19 liga. Šiuo metu kontaktai su sergančiais nenustatyti, tęsiamas epidemiologinis tyrimas.

Per vakar dieną 16 naujų atvejų patvirtinta Kaune veikiančios transporto įmonės darbuotojams. Šie asmenys į Lietuvą yra atvykę iš Uzbekistano. Nustatyta, kad šioje įmonėje šiuo metu iš viso COVID-19 liga patvirtinta 18-likai asmenų. Šiuo metu įmonėje dirba Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai. Šiuo metu tiriama apie 200 šios įmonės darbuotojų. Turimais duomenimis, kontaktai yra žemos rizikos.

 

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija