Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja apie per praėjusią parą Lietuvoje fiksuotus koronavirusinės infekcijos (COVID-19) protrūkius.

Per praėjusią parą izoliuoti 943 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys.  

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 16. Atkreiptinas dėmesys, kad šie asmenys epidemiologinės diagnostikos metu įvardija įvairias vietas, t. y. parduotuves, degalines, plovyklas, kur lankėsi, tačiau nurodo, jog kontakto laikas trumpas, o kitų asmenų užsikrėtimo atvejai tose vietose nėra registruoti.

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose
Marijampolės vaikų lopšelyje–darželyje ,,Želmenėliai“ iš viso patvirtinti 2 atvejai, iš kurių vienas pirminis ir vienas antrinis.

Naujas protrūkis nustatytas Klaipėdos lopšelyje–darželyje „Žiogelis“. COVID-19 liga patvirtinta 1 darbuotojui ir 2 ugdytiniams.

Taip pat naujas protrūkis nustatytas Nidos lopšelyje–darželyje „Ąžuoliukas“ koronaviruso infekcija patvirtinta 2 darbuotojams.

Tęsiasi protrūkis Klaipėdos regos ugdymo centre. Per vakar parą nustatytas 1 naujas atvejis, susijęs su protrūkiu. Iš viso su protrūkiu siejama 10 atvejų. COVID-19 liga patvirtinta 5 darbuotojams ir 3 ugdytiniams ir 2 antriniai atvejai.

Nustatyti nauji susirgimai siejami su protrūkiu Šilutės rajono maisto gamybos įmonėje. Iš viso su protrūkiu siejama 14 atvejų, iš kurių 1 antrinis.

Nauji protrūkiai nustatyti Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Ūminių apsinuodijimų skyriuje. Čia nustatyti 2 pirminiai atvejai. Taip pat Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės II chirurgijos skyriuje. Nustatyti 2 pirminiai atvejai.

Naujas COVID-19 protrūkis patvirtintas Panevėžio lopšelyje–darželyje „Kastytis“. Iš viso registruoti 2 atvejai Susirgo 2 šios įstaigos darbuotojai.

Naujas protrūkis užfiksuotas Panevėžio mieste įsikūrusioje metalo apdirbimo įmonėje. Čia iš viso registruoti 2 atvejai. Susirgo 2 darbuotojai.

Maitinimo įmonėje, įsikūrusioje Biržų r., nustatytas naujas protrūkis, iš viso registruoti 3 atvejai. Susirgo 2 darbuotojai, taip pat patvirtintas 1 antrinis atvejis.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 7.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija