Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja apie per praėjusią parą Lietuvoje fiksuotus koronavirusinės infekcijos (COVID-19) protrūkius.

Per praėjusią parą izoliuoti 900 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys.  

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 50. Atkreiptinas dėmesys, kad šie asmenys epidemiologinės diagnostikos metu įvardija įvairias vietas, t. y. parduotuves, degalines, plovyklas, kur lankėsi, tačiau nurodo, jog kontakto laikas trumpas, o kitų asmenų užsikrėtimo atvejai tose vietose nėra registruoti.

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose
Naujas protrūkis užfiksuotas Marijampolėje įsikūrusioje metalo apdirbimo įmonėje iš viso užfiksuoti 2 atvejai.

Tęsiasi protrūkis reklamos įmonės Marijampolės skyriuje. Iš viso užfiksuoti 9, iš kurių 1 antrinis. Per vakar parą čia patvirtinti 4 atvejai, iš jų 1 antrinis.

Marijampolės seniūnijoje įsikūrusioje medienos apdirbimo įmonėje tęsiasi protrūkis. Iš viso patvirtinta 13 atvejų, iš kurių 3 antriniai. Per vakar parą patvirtinti 2 atvejai, iš jų 1 antrinis.

Statybos įmonėje, įsikūrusioje Marijampolėje iš viso patvirtinti 9 atvejai, iš kurių 3 yra antriniai. Per vakar parą patvirtinti 2 atvejai.

Šakių ligoninėje tęsiasi protrūkis. Atvejai susieti su Vidaus ligų skyriumi. Iš viso patvirtinti 23 atvejai ligoniams. Per vakar patvirtintas 1 atvejis.

Tęsiasi protrūkis sporto ir turizmo reikmenų gamyba užsiimančioje įmonėje. Registruoti 3 nauji atvejai,  susiję su protrūkiu. Iš viso su protrūkiu siejami 8 atvejai.

Taip pat tęsiasi protrūkis Klaipėdos lopšelyje–darželyje „Želmenėlis“. Nustatyti 3 nauji atvejai susijęs su protrūkiu koronaviruso infekcija patvirtinta 1 darbuotojui ir 2 antriniai atvejai nustatyti šeimoje. Iš viso su protrūkiu siejami 6 atvejai, iš kurių 2 – antriniai.

Nustatytas 1 naujas atvejis susijęs su protrūkiu Klaipėdos regos ugdymo centre. COVID-19 liga patvirtinta  šeimoje. Iš viso su protrūkiu siejama 11 atvejų, iš kurių 3 – antriniai.

Klaipėdos lopšelyje–darželyje „Žiburėlis“. Nustatytas 1 naujas atvejis susijęs su protrūkiu. COVID-19 liga patvirtinta  šeimoje. Iš viso su protrūkiu siejama 14 atvejų, iš kurių 3 – antriniai.

Nustatytas 1 naujas susirgimas siejamas su protrūkiu gamybos, remonto ir inžinerines paslaugas teikiančioje įmonėje. Iš viso su protrūkiu siejama 10 atvejų, iš kurių 1 – antrinis.

Mažeikių rajone įsikūrusioje metalo apdirbimo įmonėje nustatyti 2 COVID-19 ligos atvejai. 1 pirminis iš įmonės, o kitas antrinis šeimoje. Viso registruoti 4 COVID-19 ligos atvejai, susiję su šia įmone. 3 pirminiai įmonės ir 1 antrinis šeimoje.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 59.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija