Kokių koronaviruso infekcijos (COVID-19) prevencijos priemonių reikia imtis, ką daryti, jei mokykloje nustatytas COVID-19 atvejis, kodėl svarbu pasiskiepyti, kaip atliekami tyrimai – į šiuos ir kitus mokyklų bendruomenėms kylančius klausimus atsakys specialistai Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rengiamoje nuotolinėje konsultacijoje „Nauja COVID-19 realybė: kaip į mokyklas sugrįžti saugiai?“.

Nuotolinė konsultacija vyks kovo 22 d. (pirmadienį) 13.00 val. Į ją galima registruotis pagal nuorodą – https://forms.gle/nmyd8pTi9ptwVRzV8.

Pasak NVSC Vilniaus departamento direktorės Rolandos Lingienės, kad gyvenimas greta viruso būtų kiek įmanoma lengvesnis, privalome žinoti svarbiausias prevencijos priemones ir svarbiausius veiksmus, jei viruso, vis dėlto, išvengti nepavyksta.

„Yra geras posakis, jog kartojimas – mokslų motina. Ne kartą apie prevencijos svarbą kalbėjome rudenį, kalbame ir dabar. Tos priemonės išlieka tokios pačios, tik reikia jas prisiminti, pasikartoti. Kodėl to reikia – tam, kad mokyklos taptų tais geraisiais pavyzdžiais, tais vilties švyturiais. Juk puikiai suprantame, kokia emocinė vaikų būklė yra šiuo metu, matome, kaip jų akys degte dega noru pamatyti seniai nematytus draugus, mokytojus. Tad privalome dėti pastangas, kad vaikai į mokyklas grįžtų saugiai“, – sako R. Lingienė.

Registruotis į konsultaciją galima iki kovo 22 d. 11.00 val. Visi užsiregistravusieji pirmadienį į savo elektroninį paštą gaus nuorodą, kur galės stebėti tiesioginę transliaciją. Ją taip pat (be išankstinės registracijos) bus galima stebėti socialinio tinklo Facebook Nacionalinio visuomenės sveikatos centro profilyje (https://www.facebook.com/Nacionalinisvisuomenessveikatoscentras).

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija