Balandžio 7 d., Vilkaviškio sporto ir pramogų centre įvyko konferencija ,,Sveikatos perspektyvos: ką valgau, kiek judu, kaip jaučiuosi”, skirta Pasaulinei sveikatos dienai paminėti. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) iniciatyva šią dieną pasaulyje skatinama fizinė, psichinė ir emocinė gerovė. Kiekvienais metais ši diena skiriama vis kitai aktualiai sveikatos temai. 2022 m. šūkis – „Mūsų planeta, mūsų sveikata“.

Renginys prasidėjo Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorės ir Vilkaviškio rajono savivaldybės mero sveikinimo žodžiais.

Konferencijos programą pradėjome nuo psichologinės gerovės ir psichikos sveikatos stiprinimo. Pirmoji konferencijos pranešėja – psichologė Ugnė Vasilė – vos pradėjusi savo pranešimą, sugebėjo išjudinti visus konferencijos dalyvius ir skatino pasimankštinti ne tik fiziškai, bet ir protiškai. Viso U. Vasilės pranešimo metu konferencijos dalyviai  buvo skatinami bendrauti tarpusavyje.

Įžangą į sekantį pranešimą su prof. Dr. Rasa Bacevičiene ,,Mityvbos sąsajos su sveikata ir ligos atsiradimu” pradėjome sveikuoliška pertraukėle, kurios metu konferencijos dalyviai vaišinosi sveikuoliškais, šviežiai spaustais, morkų-obuolių kokteiliais. Pranešime apie ,,Mityvbos sąsajas su sveikata ir ligos atsiradimu” konferencijos dalyviai atidžiai klausėsi naudongos prof. Dr. Rasos Bacevičienės informacijos, diskutavo, uždavė iškilusius klausimus.

Nuo naudingos bei aktualios informacijos gausos konferencijos dalyvius atsipalaiduoti kvietė visuomenės sveikatos specialistė Eglė Kazakevičienė – specialistė pravedė praktinį kvėpavimo užsiėmimą.

Jeigu suvoktume, kokią įtaką mūsų sveikatai turi emocijos – liūdėtume, pyktume ir nerimautume kur kas rečiau. Pozityvios mintys ir gera fizinė būklė yra neatsiejama viena kitos dalis. Puiki emocinė sveikata – tai mūsų minčių, jausmų ir veiksmų junginys. Todėl, paskutinysis konferencijos pranešėjas, Lekt. Vygandas Pikčiūnas konferencijos dalyviams nuotaikingai pravedė paskaitą ,,Kaip emocijos tiesiogiai veikia mūsų sveikatą”.

Konferenciją užbaigėme šiaurietiškuoju pasivaikščiojimu.

 

 

Dėkojame konferencijos svečiams ir dalyviams!