Fiziniai ir juridiniai asmenys, gavę leidimą-higienos pasą, pirmaisiais veiklos vykdymo metais reikalingą metodinę pagalbą iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gali gauti tiesiog veiklos vykdymo vietoje. Tam tereikia pateikti prašymą internetu. Gavę šį prašymą NVSC specialistai atvyks į nurodytą vietą, atsakys į iškilusius klausimus, suteiks kitą reikiamą informaciją, kad veikla atitiktų visuomenės sveikatos saugos reikalavimus ir paslaugos būtų saugios sveikatai.

Lietuvoje užsiimant ugdymo, gydymo, apgyvendinimo, grožio paslaugų ir kita veikla, kurią vykdant gali kilti grėsmė sveikatai, būtina įgyvendinti visuomenės sveikatos saugos reikalavimus. NVSC primena, kad padėti juos įgyvendinti ir drąsiau žengti pirmuosius žingsnius pradėjusiems verslą, yra viena iš NVSC pareigų. Tad esame pasirengę konsultuoti, patarti ir būti vedliais per kartais painius teisės aktų reikalavimų labirintus. Prašymą dėl metodinės pagalbos rekomenduojama teikti praėjus ne mažiau kaip 3 mėnesiams po leidimo-higienos paso gavimo. O tai padaryti galima patogiu būdu – per NVSC interneto svetainę užpildžius prašymo formą.

„Suprantame, kad pradėjus veiklą susiduriama su nemažai iššūkių. Visuomenės sveikatos reikalavimų įgyvendinimas gali tapti vienu iš jų – gali kilti nemažai klausimų, kaip įgyvendinti vieną ar kitą reikalavimą, skirtą užkirsti kelią grėsmėms sveikatai. Tad norime paraginti veiklos vykdytojus, kurie neseniai pradėjo savo verslą ir gavo leidimą-higienos pasą, kreiptis į NVSC dėl metodinės pagalbos. Tai puiki galimybė gauti visus atsakymus į klausimus, pasikonsultuoti ir išvengti nesklandumų, susijusių su grėsmėmis sveikatai“, – ragina Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Ingrida Skridailienė.

Svarbu žinoti, kad tuo atveju, jei NVSC specialistas, Jūsų prašymu atvykęs konsultuoti, nustato veiklos trūkumų, nėra skiriamos jokios baudos. Taip nutikus, specialistas patars, kaip šiuos trūkumus pašalinti.
Daugiau metodinės pagalbos galima rasti NVSC interneto svetainėje, kur skelbiami periodinių tikrinimų planai, paaiškinama jų sudarymo tvarka ir kriterijai, pateikiami kontroliniai patikrinimų klausimynai, pagal kuriuos NVSC atlieka tikrinimus, bet kurie tuo pačiu yra ir savikontrolės priemonė, nes jie atspindi esminius reikalavimus, kuriuos pažeidus gali būti padaryta žala visuomenės sveikatai.

Ši pagalba teikiama visiems veiklos vykdytojams – tiek fiziniams, tiek juridiniams asmenims, tiek privataus verslo atstovams, tiek savivaldybių įsteigtoms įmonėms ar įstaigoms.
„Visų pirma siekiame būti Jūsų konsultantais ir pagalbininkais, o ne baudėjais. Puikiai suprantame, kad  žodžiai „kontrolė“, „reikalavimai“, „higienos normos“ gali sukelti įtampą ir reakciją, kad laukia kažkas sudėtingo. Todėl ir primename apie savo pagalbą. Bendradarbiaukime, kad Jūsų veikla atitiktų reikalavimus, kurie iš tikrųjų yra svarbūs ir Jums patiems. Juk tvarkingas, saugus grožio salonas pritrauks daug daugiau klientų nei toks, apie kurį sklandys blogi atsiliepimai, bus rašomi skundai“, – kviečia NVSC atstovė.

 

 

Kontaktai žiniasklaidai

NVSC informacija