Informuojame, kad 2024 m. vasario mėn. įsigalios šiuo metu rengiamas Komisijos deleguotasis reglamentas (ES), kuriuo dėl tam tikrų narkotinių ir psichotropinių medžiagų pirmtakų (prekursorių) įtraukimo į oficialų medžiagų sąrašą iš dalies keičiami Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (EB) Nr. 273/2004 ir Tarybos reglamentas (EB) Nr. 111/2005.

Šiuo Reglamentu planuojama įtraukti į narkotinių ir psichotropinių medžiagų pirmtakų (prekursorių) 1 kategorijos medžiagų sąrašą, 14 cheminių medžiagų, kurios kartais yra naudojamos laboratoriniams tyrimams:

  • IMDPAM; 
  • 2-metil-3-feniloksiran-2-karboksirūgšties (BMK glicido rūgšties) etil-, propil-, izopropil-, butil-, izobutil-, sec-butil-, tert-butil- esteriai; 
  • Etil-3-(2H-1,3-benzdioksol-5-il)-2-metoksiran-2-karboksilato (PMK etilglicidato) propil-, izopropil-, butil-, izobutil, sec-butil-, tert-butil- esteriai.

Įsigaliojus Reglamentui šių medžiagų įsigijimas, platinimas ir naudojimas teisėtas tik prieš tai įsigijus Narkotikų, tabako ir alkoholio departamento išduodamą licenciją arba specialiąją licenciją.

Informacija apie narkotinių ir psichotropinių medžiagų prekursorių licencijų išdavimą ir licencijavimo tvarką teikiama tel. 8 706 68090 ir el. p. ntakd@ntakd.lt.

Informacija apie narkotinių ir psichotropinių medžiagų prekursorių kontrolę teikiama  tel. 8 706 63192 ir el. p. ntakd@ntakd.lt.

 

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento informacija