person-holding-test-tubes-3735747.jpg

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad Kaune veikiančioje transporto įmonėje, trečiadienio 11 val. duomenimis, iš viso nustatyta 18 užsikrėtimo koronaviruso infekcija (COVID-19) atvejų. Dalis iš šių atvejų buvo patvirtinta anksčiau. Imtasi visų reikalingų veiksmų šiai situacijai suvaldyti. Epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

Pirmasis COVID-19 atvejis šioje transporto įmonėje nustatytas liepos 3 d., antrasis – liepos 11 d. Liepos 14 d. patvirtinta dar 16 atvejų.

NVSC Vilniaus departamento direktorės Rolandos Lingienės teigimu, situacija valdoma, įmonėje dirba NVSC specialistai, bendradarbiaujama su Kauno miesto savivaldybe, įmonės atstovais.

„Dėl infekcijos prevenciškai tiriama apie 200 darbuotojų. Tyrimų rezultatus tikimasi gauti dar šiandien“, – sako R. Lingienė.

17 užsikrėtusių asmenų, kuriems leidžiama gydytis ambulatoriškai, šiuo metu yra izoliuoti Abromiškių reabilitacijos ligoninėje. Tai reiškia, kad jų būklė nereikalauja ypatingos priežiūros. Vienas asmuo iš užsikrėtusiųjų šiuo metu gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje (KKL).

NVSC specialistai, atlikdami atvejo epidemiologinę diagnostiką, pakartotinai įvertino izoliavimosi patalpas, pateikė rekomendacijas dėl ligos protrūkio valdymo.

NVSC atkreipia dėmesį, kad asmenų priežiūrą ir aprūpinimą izoliacijos metu užtikrinti yra įsipareigojęs darbdavys, t. y. įmonė, į kurią dirbti iš užsienio yra atvykę darbuotojai. Informacija apie situaciją yra pateikta ir Kauno apskrities policijos komisariatui.

Dėl papildomos informacijos prašome kreiptis į NVSC atstovę Austiną Vžesniauskaitę, mob. 8 677 85573, el. austina.vzesniauskaite@nvsc.lt

SAM Spaudos tarnybos informacija