Kelionės4.jpg

Šiandien sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga iš Vyriausybės gavo įgaliojimus nustatyti izoliavimo sąlygas užsieniečiams, atvykstantiems ne iš Europos ekonominės erdvės valstybių, Šveicarijos Konfederacijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės. 

Tai reiškia, kad nuo šiol izoliavimas galės būti taikomas ir platesniam ratui užsieniečių, atvykstančių ne tik iš šalių, nurodytų koronaviruso infekcijos (COVID-19) paveiktų šalių sąraše. Tikima, kad tai padės geriau kontroliuoti galimas viruso grėsmes ir išvengti galimų jo židinių.

Primename, kad iki šiol valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas kiekvieną penktadienį skelbia Europos ekonominės erdvės valstybių, Šveicarijos Konfederacijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės sąrašą, iš kurių galima arba negalima atvykti į Lietuvą. Pažymėtina, kad toks valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimas reglamentuoja ne izoliacijos, o atvykimo reikalavimus.

Koronaviruso infekcijos paveiktų šalių, iš kurių atvykę asmenys laikomi turėjusiais sąlytį su sergančiaisiais koronaviruso infekcija, sąrašą tvirtina sveikatos apsaugos ministras, vadovaudamasis Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymu. Tokiems asmenims įstatymo nustatyta tvarka taikoma privaloma 14 dienų izoliacija. Pagal šį sąrašą izoliavimas privalomas tiek užsieniečiams, tiek grįžtantiems Lietuvos piliečiams. Toks sąrašas tvirtinamas (atnaujinamas) kiekvieną savaitę, atsižvelgiant į sergamumo rodiklius įvairiose šalyse.

Sąrašas valstybių, iš kurių leidžiama atvykti į Lietuvą, skelbiamas ČIA.
Sąrašas labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių skelbiamas ČIA.

SAM Spaudos tarnybos informacija