20200616_103810_resized.jpg

Penktadienį iš Kinijos į Lietuvą traukiniu atvyksta nauja asmens apsaugos priemonių siunta, skirta Ekstremalių sveikatai situacijų centro (ESSC) medicinos atsargų rezervui.

Siuntą sudaro du konteineriai su kombinezonais ir chalatais. Tai yra vieni paskutinių konteinerių su asmens apsaugos priemonėmis, kurios buvo pirktos dar kovo pradžioje. Paskutinė siunta Lietuvą turėtų pasiekti iki liepos pabaigos.

Ruošdamasi galimai antrajai koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos) bangai Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) nuosekliai pildo ESSC medicinos atsargų rezervą. Planuojama, kad jame sukauptų atsargų užtektų 60-čiai dienų aprūpinti sveikatos apsaugos sistemos įstaigas.

SAM atviro konkurso būdu šiuo metu vykdo kaukių, respiratorių, kombinezonų, antbačių ir kitų priemonių pirkimą, tam skirta 14 mln. eurų.

Ministerija primena, kad gydymo įstaigos privalo pačios aprūpinti savo darbuotojus kasdienėmis apsaugos priemonėmis ir kaupti savo atsargas. ESSC medicinos atsargų rezervas yra skirtas ekstremalioms situacijoms ir bus naudojamas tik kaip atsarginis šaltinis, jeigu pasibaigs gydymo įstaigų turimos atsargos.

SAM Spaudos tarnybos informacija