Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, jog du šaldikliai, skirti vakcinų, kuriomis bus skiepijami žmonės nuo koronaviruso (COVID-19), laikymui jau pasiekė Lietuvą.

Šie du ultra žemos temperatūros (bent -75 laipsnių temperatūros) šaldikliai bus naudojami tik daliai vakcinų, kurioms yra būtina labai žema temperatūra. Buvo planuota, kad šie šaldikliai turi pasiekti Lietuvą 2021 m. pradžioje, tačiau Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžiam Ekstremalių sveikatai situacijų centrui (ESSC) pavyko šiuos šaldiklius įsigyti anksčiau ir gruodžio 10 d. jie pasiekė Lietuvą.

Pažymėtina, kad šaldiklių pristatymo terminas buvo vienas iš vertinimo kriterijų atrenkant prekės tiekėją. Kitoms vakcinoms, kurias užteks laikyti 2-8 laipsnių temperatūroje, ESSC turi tam pritaikytas patalpas (šaldymo kamerą), kuriose saugomi vaistiniai preparatai, reikalaujantys tokio temperatūrinio režimo.

SAM primena, kad ESSC, įgyvendindamas Sveikatos  apsaugos ministerijos parengtą vakcinacijos priemonių planą, toliau vykdo vakcinacijai ir vakcinos nuo koronaviruso (COVID19) laikymui reikalingų priemonių įsigijimo procedūras.

SAM Spaudos tarnyba