Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja apie per praėjusią parą Lietuvoje fiksuotus koronaviruso (COVID-19) protrūkius.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 162 (iš tų atvejų, kurių epidemiologiniai tyrimai atlikti).

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

Pirmadienį registruoti infekcijos atvejai, siejami su protrūkiais Vilkaviškio rajone įsikūrusiuose Didvyžių globos namuose (iš viso 75 atvejai), Skuodo globos namuose (iš viso 37 atvejai), Šilutės rajone veikiančiuose Macikų socialinės globos namuose (iš viso 53 atvejai), Vilkaviškio pirminiame sveikatos priežiūros centre (iš viso – 15 atvejų).

Vakarykštę parą taip pat registruoti koronaviruso atvejai, susiję su protrūkiais Alytuje veikiančioje statybos įmonėje, su kuria iš viso per gruodžio mėnesį siejama per 30 COVID-19 ligos atvejų. Taip pat registruoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiu Alytuje veikiančioje siuvimo įmonėje, kur per gruodžio mėnesį registruota daugiau nei 20 susijusių koronaviruso atvejų.

Taip pat praėjusią parą registruoti koronaviruso atvejai, susiję su protrūkiais Kalvarijoje veikiančioje maisto pramonės įmonėje, su kuria iš viso siejama 16 atvejų, Vilkaviškyje veikiančioje siuvimo įmonėje, su kuria jau siejama beveik 50 COVID-19 ligos atvejų.

Be to, registruoti koronaviruso atvejai, susiję su protrūkiais Gargžduose veikiančioje metalo apdirbimo įmonėje, Klaipėdoje veikiančiose baldų gamybos, geležinkelių įmonėse, Šiauliuose veikiančiose transporto, maisto pramonės įmonėse, Telšiuose veikiančiose pieno perdirbimo, pakavimo, maisto pramonės įmonėse.

Vilniuje registruoti infekcijos atvejai, siejami su protrūkiais krovinių pervežimo, logistikos prekybos automobiliais, maisto pramonės įmonėse, taip pat Ukmergės metalo perdirbimo įmonėje.

Registruoti ir COVID-19 atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Šiaulių darželyje „Kiškių miškas“, Vilniaus lopšelyje-darželyje „Coliukė“, Šiaulių priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje, Sodros Vilniaus skyriuje, taip pat Pravieniškių pataisos namuose, kur per gruodį iš viso patvirtinta 120 koronaviruso atvejų.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 97.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija