IZOLIACIJOS TERMINAS

Nuo sausio 11 d.  grįžusiems / atvykusiems iš Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės taikomas ilgesnis privalomos izoliacijos terminas – ne 10 dienų, kaip buvo iki šiol, o 14 dienų. Toks pat terminas taikomas ir grįžusiems / atvykusiems iš Pietų Afrikos Respublikos.

Šį terminą galima sutrumpinti ne anksčiau kaip 10 dieną atlikus tyrimą COVID-19 infekcijai nustatyti ir gavus neigiamą rezultatą.

IZOLIACIJOS TERMINO SUTRUMPINIMO FORMA

Gavus neigiamą tyrimo rezultatą, izoliacija nebetaikoma, tačiau kad informacija apie izoliavimo būklę būtų pakeista informacinėje sistemoje, kurios duomenimis naudojasi izoliacijoje esančių asmenų patikrą atliekančios institucijos, prašome užpildyti formą šiuo adresu:
https://nvsc.lrv.lt/sutrumpinti

NVSC LEIDIMAS PALIKTI IZOLIAVIMOSI VIETĄ BŪTINAS, KAI PRIREIKIA:

  • organizuoti artimo žmogaus laidotuves;
  • nuvykti į asmens sveikatos priežiūros įstaigą COVID-19 laboratoriniams tyrimams atlikti ar sveikatos priežiūros paslaugoms gauti;
  • pakeisti izoliacijos vietą.

Prašymo formą rasite čia https://nvsc.lrv.lt/leidimas-jk  

PASTABA: leidimas ar informavimas nereikalingas vykstant į mobilųjį punktą ėminių iš nosiaryklės ir ryklės COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) laboratoriniams tyrimams atlikti paėmimui, iš anksto užsiregistravus tel. 1808 arba kai užregistruoja NVSC, taip pat kai į ASPĮ vykstama skubiai pagalbai gauti.

PRANEŠIMAS APIE IŠVYKIMĄ IŠ LIETUVOS NESIBAIGUS IZOLIACIJOS TERMINUI

Užsieniečiai ir Lietuvos Respublikos piliečiai, grįžę / atvykę iš Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės arba Pietų Afrikos Respublikos, gyvenantys ar dirbantys užsienyje, taip pat asmenys, kuriems būtina išvykti sveikatos priežiūros tikslais, gali išvykti iš Lietuvos Respublikos nepraėjus izoliavimo laikotarpiui į valstybę, kurioje jie gyvena, dirba ar kurioje bus teikiama sveikatos priežiūros paslauga, apie planuojamą išvykimą informavę NVSC ne vėliau, kaip 24 val. iki išvykimo iš Lietuvos Respublikos

Pranešimo formą rasite čia https://nvsc.lrv.lt/isvykimas  

Primename, kad grįžus / atvykus iš Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės arba Pietų Afrikos Respublikos privaloma turėti neigiamą COVID-19 tyrimo, atlikto ne seniau nei prieš 48 val., rezultatą arba tyrimui užsiregistruoti per 24 val.

Išsamiau visus reikalavimus rasite čia.