Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) primena, kad pagal Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) patvirtintą tvarką keliautojams, kuriems koronavirusinė infekcija (COVID-19) nebuvo patvirtinta atlikus laboratorinį tyrimą, tačiau turintiems serologinį antikūnų tyrimą, izoliacijos išimtys nėra taikomos.

Tai reiškia, kad tokie asmenys, grįžę ar atvykę į Lietuvą, privalo atlikti tyrimą COVID-19 ligai nustatyti, jei to nepadarė prieš atvykdami į Lietuvą, ir izoliuotis, kaip ir numatyta taisyklėse.

Pagal SAM patvirtintą tvarką nei testuotis, nei izoliuotis nereikia asmenims, turintiems gydymo įstaigos pažymą apie tai, kad žmogus persirgo COVID-19 liga ir diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu PGR tyrimo rezultatu, ne seniau nei prieš 90 dienų iki grįžimo / atvykimo į Lietuvą arba asmenims, turintiems gydymo įstaigos pažymą ar skiepijimų sertifikatą, nurodantį, kad asmuo buvo pilnai paskiepytas COVID-19 ligos vakcina pagal skiepijimo schemą. Šie dokumentai turi būti pateikiami su vertimu į lietuvių, anglų ar rusų kalbą.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija