Sveikatos apsaugos ministro-operacijų vadovo sprendimu, nuo gruodžio 1 d. švietimo įstaigose medicinines kaukes turi dėvėti ir pradinių klasių mokiniai. Jei tėvai neaprūpina vaiko tinkamomis kaukėmis, jas turėtų suteikti mokykla.

 

„Visi norime, kad mūsų vaikai būtų saugūs. Teisingai dėvimos kaukės sumažina riziką užsikrėsti COVID-19 ir suaugusiems, ir vaikams. Vienintelė sąlyga – ir tėvai, ir mokytojai, bent jau pirmosiomis kaukių dėvėjimo dienomis vaikams turėtų priminti, kaip teisingai jas dėvėti“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kancleris Julius Lukošius.

Kaip numatyta operacijų vadovo sprendime, nuo gruodžio 1 d. visi vyresni nei 6 metų asmenys švietimo įstaigoje uždarose patalpose turi dėvėti medicinines veido kaukes arba respiratorius, kurie priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną. Kaukių dėvėti nereikia, kai vaikai sportuoja ar dalyvauja veiklose, kurių negalima atlikti būnant su kauke. Taip pat negalios paliestiems mokiniams, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei. Jiems sveikatos specialistai rekomenduoja nešioti veido skydelį.

Sveikatos priežiūros specialistai taip pat atkreipia dėmesį, jog labai svarbu vaikus mokyti ir kitų higienos įpročių – gerai plautis rankas su muilu, neliesti kaukės, netrinti akyčių neplautomis rankomis.

 

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos informacija

ŠMSM Komunikacijos skyrius