Rūpestis savimi prasideda nuo mūsų kasdienybės detalių. Integruodami atsipalaidavimo praktiką į kasdienę rutiną, puoselėjama emocinė sveikata💛
🫶Džiugu, jog įgyvendinant projektą „Saugok sveikatą kol jaunas 2“ (Nr. LT03-1-SAM-K01-002), teikiamos ne tik jaunimo poreikius atitinkančios kompleksinės sveikatos priežiūros paslaugos, bet ir įkurtas (Vilkaviškio r. Kybartų socialinių paslaugų centre) koordinacinis jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų centras. Nuo šiol jaunuoliai savo emocinę sveikatą gali stiprinti projekto metu įsigytomis priemonėmis:
👉Begalybės skydas – skydas turi LED švieselių ir veidrodžių technologijos pagalba sukurti spalvotų švieselių, bėgančių į begalybę efektą. Skaidrus veidrodinis paviršius atspindi tyrinėtojo veidą, kuris lyg paskęsta tarp šviesų, prikausto dėmesį. Stimuliuoja rankų judesių koordinaciją, regą, pažinimą, taip pat nuramina. Raminantys tuneliai ir skydai mėgstami kuriant raminančią aplinką žmonėms su autizmu, dėmesio koncentravimo sutrikimu, hiperaktyvumu.
👉Relaksacinis – kompaktiškas masažo kėdės modelis, turintis svarbiausias funkcijas, kad masažas būtų malonus. Masažuojantys porankiai juda dviem matmenimis, kad būtų veiksmingai pašalinta įtampa ir pasiektas malonus atsipalaidavimas. Veiksmingas masažo diapazonas driekiasi nuo kaklo, per visą nugaros ilgį iki klubų. Kad atsipalaidavimas būtų dar malonesnis, šlaunų raumenis masažuoja oro pagalvės, blauzdas ir pėdas. Jos veiksmingai nuima nuo jų įtampą ir stimuliuoja kraujotaką. Be to, itin maloni infraraudonųjų spindulių šildymo funkcija padeda sumažinti įtampą ir padidina masažo malonumą.
👉Burbulų vamzdis – prisilietimu valdomas burbulų vamzdis keičia spalvas, palietus spalvotus mygtukus esančius ant jo pagrindo. Stimuliuoja rankų judesių koordinaciją, regą, klausą, lytėjimą, pažinimą, taip pat ramina.
👉Kabantis krėslas.
👉Aromadifuzorius – užtikrina tinkamą drėgmės lygį kambaryje. Sumažina alergijos bei peršalimo simptomus; Atpalaiduoja, gerina miegą ir pakelia nuotaiką; Naudojamas aromaterapijai su eteriniais aliejais.
👉Bei kitos informacinės priemonės🤗