2018 m. nepaprasti – švenčiame Lietuvos valstybės 100-metį, o sveikatą stiprinančios mokyklos mini savo veiklos 25-metį. Minėdami garbingą sveikatą stiprinančių mokyklų veiklos sukaktį prie šių renginių prisijungėme ir mes vilkaviškiečiai.

Vilkaviškio rajono savivaldybėje sveikatą stiprinančios mokyklos yra Vilkaviškio „Aušros“ gimnazija, Marijampolės profesinio rengimo centro (MPRC) Vilkaviškio skyrius, Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinė mokykla, galime pasidžiaugti, kad balandžio pabaigoje prie šių mokyklų prisijungė ir Vilkaviškio r. Pilviškių „Santakos“ gimnazija.

Saulėtą ir šiltą gegužės 3 d. Vilkaviškyje nuvilnijo „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą“! Džiugu, kad prie renginio organizatorių – Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro, Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos, Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos ir Marijampolės profesinio rengimo centro Vilkaviškio skyriaus prisijungė ir renginyje dalyvavo Vilkaviškio pradinės mokyklos ir Vilkaviškio vaikų lopšelio darželio „Buratinas“ bendruomenės.

Renginys vyko Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos sporto aikštyne. Renginio metu visus susirinkusiuosius pasveikino Vilkaviškio rajono savivaldybės meras Algirdas Neiberka, nuotaikingai nuteikė šokių kolektyvas „Fresko“, kuris po savo pasirodymo pakvietė visus bendrai mankštai.  Po mankštos visi šventės dalyviai su balionais sporto aikštės viduryje suformavo sveikatą stiprinančių mokyklų simbolį „obuoliuką“ .

Atsipalaidavus ir gerai nusiteikus, įvyko mišrių komandų bėgimo varžybos. Varžybose dalyvavo trys komandos – geltonoji, žalioji ir raudonoji, kurios buvo sudarytos iš 8 darželinukų, 4 pradinukų, 4 mokinių iš pagrindinės mokyklos, 4 iš profesinės mokyklos ir 4 gimnazistų, bei 4 suaugusiųjų (tėvų, mokytojų, auklėtojų). Vyko įdomios ir įtemptos varžybos, komandų gerbėjai palaikė savo bėgikus, jiems plojo. Puikus savųjų palaikymas padėjo įveikti rungtį, kuriai atlikti reikėjo daug ištvermės. Nors paprastai varžybose yra rungtyniaujamas, tačiau šį kartą nugalėjo draugystė ir visos komandos tapo nugalėtojomis. Susirinkusieji kalbėjo, kad bėgti jiems buvo labai smagu.

Na, o po įtemptų, bet draugiškų varžybų renginio organizatoriai visus pavaišino obuoliais – sveikatos, meilės, išminties, darnos simboliais. UAB „Gelsva“ atgaivino „Žalios girios“ vandeniu, saldžius prizus kiekvienos ugdymo įstaigos dalyviams ir sirgaliams dovanojo „Art Glacio“.

Renginio metu už nuoširdų, aktyvų ir atsakingą darbą bei svarų indėlį sveikatą stiprinančių mokyklų veikloje buvo apdovanotos: Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos soc. pedagogė Rita Bandžiulienė ir mokytoja Daiva Paškauskienė, Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos mokytojos Birutė Miliauskienė ir Daiva Pasnitauskienė, MPRC Vilkaviškio skyriaus mokytojos Dalė Kygienė ir Asta Kalasauskienė, Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos priežiūros specialistės Žydrūnė Čekanavičienė ir Loreta Vilimaitienė. Padėkas ir simbolines dovaneles įteikė Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Laura Sadauskienė.

Dėkojame visiems, kurie padėjo organizuoti šią gražią šventę, renginio dalyviams ir rėmėjams.

 

Daugiau renginio nuotraukų rasite čia:

https://www.facebook.com/pg/Vilkavi%C5%A1kio-rajono-savivaldyb%C4%97s-Visuomen%C4%97s-Sveikatos-Biuras-700911223289762/photos/?tab=album&album_id=1683880988326109

 

 

Visuomenės sveikatos specialistė Aušra Šukaitienė