Vilkaviškio socialinės pagalbos centro paramos šeimai tarnybos vadovė K. Auksoraitienė kartu su Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru bei Vilkaviškio rajono švietimo pagalbos tarnybos socialine pedagoge S. Lietuvninkiene pradėjo vykdyti Tėvystės įgūdžių stiprinimo programą „Aš – mama“.

Ši programa skirta jaunoms besilaukiančioms ir auginančioms vaikus (iki 3 metų) mamoms, kurioms reikalinga pagalba padedant stiprinti emocinio ryšio su vaiku užmezgimą bei tėvystės įgūdžių formavimą. Programos tikslas – suteikti žinių apie tėvystės procesą, kurios paskatintų šeimoje kurti palankią vaiko raidai aplinką bei jo poreikius atitinkantį bendravimą.

Pirmojo užsiėmimo metu, kuris vyko 2018 m. birželio 25 d. buvo aptariamas nėštumas ir nėštumo rizikų atpažinimas. Paskaitą skaitė Vilkaviškio ligoninės akušerė I. Kuncevičienė. Akušerė šioms moterims/ merginoms suteikė žinių apie moters savijautą nėštumo metu. Dalyvės galėjo kartu diskutuoti, pasikalbėti joms aktualiais klausimais.

Tikime, jog vykdant šią programą jaunoms besilaukiančioms ir auginančioms vaikus mamoms padėsime sustiprinti emocinį jų tarpusavio ryšį, suteiksime ne tik žinių, bet ir leisime pasijusti svarbioms ir reikalingoms.

                        

Parengė:

Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė

 Laura Sadauskienė