Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas kartu su Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centru (ENNSC) atlieka  COVID-19 poveikio narkotikų vartojimo įpročiams, žalai ir su narkotikais susijusių paslaugų teikimui Europos Sąjungoje vertinimą. Šiuo tikslu yra pradėtas vykdyti „Mažasis Europos narkotikų internetinis tyrimas: COVID-19“.

Tyrimo tikslas – surinkti informaciją apie tai, kaip pasikeitė narkotikų vartojimo įpročiai Europoje dėl COVID-19. Kad galėtume susidaryti išsamų vaizdą, mums reikia informacijos iš narkotikus vartojančių žmonių. Šis tyrimas yra anonimiškas, o gauta informacija bus naudojama tik tyrimo tikslais ir saugoma ENNSC.

Norime paprašyti Jūsų pagalbos ir bendradarbiavimo platinant nuorodą į tyrimą:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Mini-EWSD-COVID-19?surveylanguage=LT

Tyrimo anketa rusų kalba: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Mini-EWSD-COVID-19?surveylanguage=RU

Gauta informacija leis įvertinti kaip COVID-19 epidemijos metu pritaikytos ribojimo priemonės (saviizoliacija, karantinas, paslaugų teikimo stabdymas ir kt.) įtakojo narkotikus vartojančių asmenų poreikius ir su kokiais iššūkiais tenka susidurti. Tyrimo rezultatai padės dalytis ES šalių gerąja patirtimi ir geriau pasirengti ateities iššūkiams.

Daugiau informacijos Facebook paskyroje:  https://www.facebook.com/EINTLietuva/

 

Nuoširdžiai dėkojame už bendradarbiavimą ir likite sveiki!