Žmonės dirba efektyviai, kai jaučiasi gerai, yra savimi pasitikintys, motyvuoti, kūrybingi, pajėgia susikaupti ir skirti pakankamai jėgų užduotims darbe atlikti. Šie metai mums visiems buvo sudėtingi, kartais įtempti ir nenuspėjami. Todėl kaip niekad yra svarbu pasirūpinti darbuotojų psichine sveikata. Visokeriopas psichikos sveikatos stiprinimas yra svarbi šiuolaikinės vadybos dalis įmonėse bei įstaigose.

Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biure yra organizuojami nemokami psichikos sveikatos kompetencijų didinimo įmonių darbuotojams mokymai. Šiais metais šie mokymai įvyko Vilkaviškio rajono savivaldybės Gudkaimio globos namuose ir Viešojoje įstaigoje Kybartų pirminės sveikatos priežiūros centre.

Mokymų metu profesinės sveikatos specialistė Jolanta Birbalienė ir psichologė Živilė Daunoravičienė įstaigose atliko psichoemocinės būklės įvertinimą, su darbuotojais diskutavo apie psichoemocinę būklę įstaigoje, sudarė  psichoemocinės sveikatos kompetencijų didinimo įmonių darbuotojams veiksmų planą. Mokymų metu vyko įvairūs praktiniai užsiėmimai, dalyviai susipažino su darbingumo sąvoka, darbingumui įtakos turinčiais veiksniais, darbo ir asmeninio gyvenimo derinimo galimybėmis, stresu, jo atpažinimu, poveikiu sveikatai, profesiniu perdegimu, jo priežastimis ir prevencija, konfliktų prevencija, sveikatai palankių įpročių keitimo galimybėmis ir būdais. Įstaigoms buvo pateiktos rekomendacijos, kaip toliau savarankiškai tęsti veiklas, siekiant mažinti neigiamą psichosocialinių profesinės rizikos veiksnių poveikį darbuotojų sveikatai, gerinti psichosocialinę aplinką įstaigoje ir stiprinti darbuotojų psichikos sveikatą.

Džiaugiamės dalyvių aktyvumu ir noru dalyvauti užsiėmimuose, tikimės, kad gautos žinios bus naudingos ir pritaikytos darbinėje aplinkoje.️ Dėkojame lektorėms už įdomias ir inovatyvias paskaitas.

Kitais metais Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir toliau įgyvendins šią programą. Įstaigos, esančios Vilkaviškio rajono savivaldybėje ir  norinčios dalyvauti psichikos sveikatos kompetencijų didinimo įmonių darbuotojams mokymuose, gali kreiptis į Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurą tel. (8 342) 31058 arba el. p. info@vilkaviskiovsb.lt.