Fizinis aktyvumas – viena iš svarbių sveiko gyvenimo būdo sudėtinių dalių, daranti teigiamą įtaką ne tik fizinei, bet ir psichinei sveikatai bei pažintinėms funkcijoms, gyvenimo kokybei ir gyvenimo pilnatvės pajautimui, asmens socialiniam aktyvumui. Pandemijos pasekmės išties niūrios ir globalios: patiriami milžiniški ekonominiai nuostoliai, blogėja gyventojų emocinė būklė ir psichinė sveikata, perkrauta sveikatos apsaugos sistema, pervargę, „perdegę“ medicinos darbuotojai, didėja sergamumas ir mirtingumas nuo įvairių lėtinių ligų ir t. t. Be jokios abejonės, visame pasaulyje reikšmingai sumažėjo fizinis aktyvumas tiek asmeniniu, tiek ir populiacijų lygiu (tą jau patvirtina moksliniai tyrimai). Neturite galimybės ar laiko nueiti į sporto klubą ir padirbėti su brangiais bei sudėtingais treniruokliais ar tiesiog nemėgstate intensyviai mankštintis, bet vis tiek nusprendėte užsiimti fizine veikla? Vienas iš puikių nestandartinių fizinio aktyvumo poreikių patenkinimo būdų – įvairios fizinės veiklos su savo šunimi.

Atsižvelgdami į prastėjančią gyventojų fizinę ir psichinę sveikatą, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro specialistai (SMLPC) paruošė informacinę medžiagą visuomenei „Mankštinkimės su savo šunimi“. Ši informacinė medžiaga skirta žmonėms, kas augina (ar planuoja įsigyti) šunį bei rūpinasi jo ir savo paties fizine ir psichine sveikata.

Ją kviečiame skaityti ir nemokamai atsisiųsti iš SMLPC interneto svetainės „Atmintinės, lankstinukai, plakatai − Fizinis aktyvumas“ skilties

 

SMLPC INFORMACIJA