Kaip pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, š. m. rugsėjo 29 d. pradėta rudeninė laukinių gyvūnų vakcinacija nuo pasiutligės, kuri bus atliekama 50 kilometrų pasienio su kaimyninėmis šalimis (Lenkijos ir Baltarusijos Respublikomis) ruožo teritorijos dalyje, kuri priskiriama buferinei pasiutligės zonai. Esant palankioms meteorologinėms oro sąlygoms, rudeninę laukinių gyvūnų vakcinaciją nuo pasiutligės planuojama baigti š. m. gruodžio mėn. Gyvūnų vakcinacijai naudojami jaukai su gyva vakcina LYSVULPEN.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai primena gyventojams, kad miškuose ar laukuose rastų jaukų su pasiutligės vakcina nereikėtų liesti. Jeigu jaukai su vakcina aptinkami prie gyvenamųjų namų, apie tai reikėtų pranešti teritorinėms valstybinėms maisto ir veterinarijos tarnyboms.

Patekus vakcinai ant rankų ar kitų atvirų kūno vietų, jas būtina kruopščiai plauti vandeniu su muilu. Vakcinai patekus į akis, burną, nosį ar ant pažeistos odos, būtina nedelsiant kreiptis į gydymo įstaigą.

Daugiau informacijos