Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) informuoja, kad Lietuvoje per savaitę bendras sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 ligos (koronaviruso infekcija) rodiklis sumažėjo ir siekė 500,6 atvejo 100 tūkst. (ankstesniąją savaitę šis rodiklis buvo 722,8 atvejo 100 tūkst. gyventojų).

Lyginant praėjusios savaitės gripo, ŪVKTI ir COVID-19 ligos atvejų skaičius su šių metų 43-osios savaitės atvejų skaičiais, matyti, kad susirgimų gripu skaičius padidėjo, o COVID-19 liga ir ŪVKTI – sumažėjo.

NVSC duomenimis, mažiausias sergamumo šiomis ligomis rodiklis praėjusią savaitę užregistruotas Utenos apskrityje, o didžiausias – Kauno apskrityje.

Sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga duomenys apskrityse

Praėjusią savaitę į Lietuvos ligonines  dėl gripo buvo paguldyti 3 asmenys.

Primename, kad sergamumo konkrečioje Lietuvos apskrityje rodikliai, kas savaitę skelbiami čia: https://nvsc.lrv.lt/lt/uzkreciamuju-ligu-valdymas/uzkreciamosios-ligos/gripas-1/sergamumo-duomenys

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje gripo sezonų metu nuo 2019 m.

Skiepai – efektyviausia priemonė

NVSC specialistai primena, kad nuo gripo ir jo sukeliamų komplikacijų (pneumonijos, bronchito, ausų uždegimo, sinusito, lėtinių ligų paūmėjimo) efektyviausiai apsaugo skiepai. Visi, norintys pasiskiepyti nuo gripo ar COVID-19 ligos, turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją. Nuo gripo ypač rekomenduojama pasiskiepyti rizikos grupėms priklausantiems asmenims: 65 m. ir vyresniems asmenims, gyvenantiems socialinės globos ir slaugos įstaigose, sergantiems lėtinėmis ligomis, žmonėms su nusilpusiu imunitetu, taip pat medikams ir nėščiosioms.

 

Kontaktai žiniasklaidai

 

NVSC informacija