Psichikos sveikata yra itin svarbi šiuolaikinėje visuomenėje, remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, net 1 iš 8 žmonių turi psichikos sveikatos sutrikimų. „Mental Health Europe” (MHE) – 2023 m. gegužės 22–28 d. organizuoja kasmetinę, jau ketvirtąją Europos psichikos sveikatos savaitę.

#EuropeanMentalHealthWeek

Europos psichikos sveikatos savaitės tikslas pagerinti psichikos sveikatą skirtą visuomenėms, todėl šių metų tema – psichiškai sveikos bendruomenės. Šios savaitės renginiai padidinti supratimą ir mokymąsi apie psichinę sveikatą mūsų bendruomenėse, mokyklose, darbo vietose ir namuose, kad visi galėtų klestėti ir tobulėti kiekviename gyvenimo etape.

Šaltiniai:

Daugiau informacijos: European Mental Health Week – Mental Health Europe (mhe-sme.org).

Kas vyksta šią savaitę Vilkaviškio rajone?

Europos psichikos sveikatos savaitė yra visos Europos iniciatyva, kuria siekiama didinti informuotumą apie psichikos sveikatos svarbą mūsų kasdieniame gyvenime.  Šis savaitės trukmės renginys yra galimybė visiems keisti požiūrį apie psichinę sveikatą, dalytis asmeninėmis istorijomis, kaip susidoroti su sunkumais krizės metu.

Europos psichikos sveikatos savaitės renginiai Vilkaviškio rajone:

2023 m. gegužės 22 d. Vilkaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykloje-daugiafunkciame centre 3 klasėje vyko „Sąmoningo kvėpavimo užsiėmimas“. Renginio metu vaikai atsipalaidavo klausydamiesi instrumentų skleidžiamų garsų, mokėsi taisyklingai kvėpuoti.

2023 m. gegužės 22 d. Vilkaviškio r. Kazimiero Baršausko mokyklos-daugiafunkcio centro Alvito

skyriaus priešmokyklinio ugdymo grupės ,,Abėciukai“ vaikučiams vyko viktorina ,,Augu sveikas“.

Vaikučiai dalyvavo viktorinoje apie psichinę sveikatą, mitybą, asmens higieną, fizinį aktyvumą bei žalingus įpročius.

 

2023 m. gegužės 25 d.  Vilkaviškio Salomėjos Nėries pagrindinės mokyklos 7 klasės mokiniai dalyvaus  pamokoje „ Stresas? Kaip padėti sau“. Užsiėmimo metu mokiniai sužinos kas yra stresas, kokios ilgalaikio streso pasekmės bei sužinos ir praktiškai išbandys būdus kaip padėti sau.

 

2023 m. gegužės 26 d.  Vilkaviškio miesto aikštėje vyks renginys, skirtas atkreipti visuomenės dėmesį į psichinę sveikatą. Akcijos metu visuomenės sveikatos specialistai gyventojams primins kur galima Vilkaviškio rajone kreiptis nemokamos emocinės psichologinės pagalbos, kaip įveikti stresą, atsipalaiduoti. Taip pat akcijos metu visi norintys galės atlikti kūno sudėties analizę, pasikonsultuoti su profesionalais odontologais.