Kasmet spalio 10 d. visas pasaulis mini Pasaulinė psichikos sveikatos dieną, kurios tikslas – priminti psichikos sveikatos svarbą, paskatinti gyventojus ja rūpintis ir edukuoti, kaip tai daryti.
Šią dieną kviečiame visus Lietuvos gyventojus – jaunus, darbingo amžiaus ar vyresnius – saugoti ir gerinti savo psichikos sveikatą!
Jei nežinai, nuo ko pradėti – visą reikiamą informaciją rasi nacionalinėje interneto platformoje https://pagalbasau.lt/ Joje galėsi:
💚gauti žinių, kaip atpažinti psichikos sveikatos sunkumus ir jų požymius;
💚gauti patarimų, kaip galite patys padėti sau ar kitam šalia esančiam žmogui;
💚rasti emocinę paramą teikiančių linijų kontaktus ir nemokamos psichologinės pagalbos teikimo vietas;
💚sužinoti apie asmens psichikos sveikatos paslaugas ir jas teikiančius specialistus.
Minint Pasaulinę psichikos sveikatos dieną, SAM Psichikos sveikatos skyriaus vedėjas Ignas Rubikas dalyvauja konferencijoje „Psichikos sveikata visose politikose“, kur aptars psichikos sveikatos sistemos problemos, psichikos sveikatos integravimo visoje politikoje svarbą ir pristatys asmens psichikos sveikatos reformą.
Konferencijoje taip pat bus pristatomas LR SAM Psichikos sveikatos skyriaus kartu su Higienos instituto Psichikos sveikatos centru sukurtas naujas prekės ženklas Žvelk giliau, skirtas edukuoti ir ugdyti Lietuvos visuomenę, turinčią pakankamai žinių apie psichikos sveikatos svarbą ir problemas.
Raginame kiekvieną iš mūsų būti atidesniais savo ir kitų psichikos sveikatai, prireikus nebijoti kalbėtis šia tema ir padrąsinti kreiptis pagalbos.
Taip pat dėkojame visiems psichikos sveikatos specialistams ir savanoriams, kurie nepailsdami kasdien padeda Lietuvos žmonėms!